Laureaci 2019
  • slajd_1
  • slajd_2
  • slajd3
  • slajd4
  • slajd5

Laureaci VI edycji Konkursu im. prof. Andrzeja Farugi

na najlepszą pracę magisterską z zakresu drobiarstwa,

za rok 2019

I nagroda

mgr inż. Tomasz Wodyk za pracę pt. „Wpływ zróżnicowanego poziomu metioniny i argininy w diecie na wybrane wskaźniki metabolizmu indyków”. Praca wykonana pod kierunkiem prof. dr hab. Katarzyny Ognik w Katedrze Biochemii i Toksykologii Wydziału Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

II nagroda

mgr inż. Katarzyna Perz za pracę pt. „Ocena wartości pokarmowej obecnie uprawianych odmian grochu siewnego i bobku w żywieniu kur nieśnych”. Praca wykonana pod kierunkiem dr hab. Marcina Hejdysza w Katedrze Hodowli Zwierząt i Oceny Surowców Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

III nagroda

mgr inż. Daniel Stępniowski za pracę pt. „Wpływ nanocząsteczek chromu i pikolinianu chromu na wskaźniki statusu oksydoredukcyjnego krwi kurcząt”. Praca wykonana pod kierunkiem prof. dr hab. Katarzyny Ognik w Katedrze Biochemii i Toksykologii Wydziału Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

 

Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej PB WPSA

ul. Wołyńska 33, 60-637 Poznań
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 

NIP 781 188 01 68
REGON 302200544
nr konta 29 1240 3493 1111 0010 4715 7568
Bank Pekao SA II Oddział w Bydgoszczy