Laureaci VI edycji Konkursu im. prof. Andrzeja Farugi
na najlepszą pracę magisterską z zakresu drobiarstwa,
za rok 2019
I nagroda
mgr inż. Tomasz Wodyk za pracę pt. „Wpływ zróżnicowanego poziomu metioniny i argininy w diecie na wybrane wskaźniki metabolizmu indyków”. Praca wykonana pod kierunkiem prof. dr hab. Katarzyny Ognik w Katedrze Biochemii i Toksykologii Wydziału Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
II nagroda
mgr inż. Katarzyna Perz za pracę pt. „Ocena wartości pokarmowej obecnie uprawianych odmian grochu siewnego i bobku w żywieniu kur nieśnych”. Praca wykonana pod kierunkiem dr hab. Marcina Hejdysza w Katedrze Hodowli Zwierząt i Oceny Surowców Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
III nagroda
mgr inż. Daniel Stępniowski za pracę pt. „Wpływ nanocząsteczek chromu i pikolinianu chromu na wskaźniki statusu oksydoredukcyjnego krwi kurcząt”. Praca wykonana pod kierunkiem prof. dr hab. Katarzyny Ognik w Katedrze Biochemii i Toksykologii Wydziału Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.