Z prac Zarządu
  • slajd_1
  • slajd_2
  • slajd5
  • slajd3
  • slajd4

Grupy robocze (Working groups) Federacji Europejskiej WPSA i ich przewodniczący oraz przestawiciele PB WPSA


Economics and Marketing (1) - Ir Peter L.M. van Horne; Agr. Economics Research Inst. (LEI); Wageningen UR; PO Box 35; 6700 AA Wageningen, The Netherlands; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ekonomia i marketing – prof. dr hab. Zofia Sokołowicz; Uniwersytet Rzeszowski; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Nutrition (2) - Dr S. Steenfeldt; Aarhus University; Department of Animal Science; Faculty of Science and Technology, Blichers Allé 20; DK- 8830 Tjele; Denmark; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Żywienie – prof. Andrzej Rutkowski; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Breeding and Genetics (3) - Dr Steffen Weigend; Institute for Animal Science of the Federal Agricultural Research Centre; Mariensee, Hoeltystrasse 10; 31535 Neustadt; Germany E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Hodowla i genetyka – prof. dr hab. Tomasz Szwaczkowski; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; prof. Marek Bednarczyk; Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Egg Quality (4) - Dr M.M. Bain; University of Glasgow; Department of Veterinary Anatomy; Bearsden Road, GLASGOW Scotland; UNITED KINGDOM G61 1QH; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jakość jaj – prof. dr hab. T. Trziszka; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Poultry Meat Quality (5) - Dr M. Petracci; Università di Bologna; DISTAL; Piazza Goidanich 60; 47521 CESENA FC; ITALY; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jakość mięsa drobiowego – prof. dr hab. Wiesław Kopeć; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Reproduction (6) - Dr Ir Marleen Boerjan; R&D Pas Reform BV; PO Box 2; 7038 ZG ZEDDAM; THE NETHERLANDS; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Reprodukcja – prof. dr hab. Ewa Łukaszewicz; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Hygiene and Pathology (7) Area covered by World Veterinary Poultry Association (WVPA)

Higiena i patologia – prof. dr hab. Alina Wieliczko; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Waterfowl (8) Working Group 8 - Waterfowl has been transferred to the Asia Pacific Federation

Ptaki wodne – dr hab. Andrzej Rosiński; Hubbard Polska Sp. z o.o., Pawłów Trzebnicki; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; dr hab. n. wet. Grzegorz Tomczyk; Państwowy Instytut Weterynarii, Puławy; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Poultry Welfare and Management (9) - Dr V. Ferrante; Università di Milano; DIVET; Via Celoria 10; 20133 MILANO MI; ITALY; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dobrostan drobiu i zarządzanie

 

Turkeys (10) - Prof Dr Hafez M. Hafez; Free University of Berlin; Institute of Poultry Diseases; Königsweg 63; 14163 Berlin; Germany; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Indyki – prof. dr hab. Jan Jankowski; Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; dr hab. inż. Krzysztof Kozłowski; Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Education and Information (11) - Dr E. Sossidou; 1 Selefkou; 54633 THESSALONIKI; GREECE; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Edukacja i informatyzacja – prof. dr hab. Tomasz Szwaczkowski; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Physiology (12) - Dr Shlomo Yahav; ARO The Volcani Center; Institute of Animal Science; PO Box 6; Bet Dagan 50250; Israel; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Fizjologia – prof. dr hab. Andrzej Sechman; Uniwersytet Rolniczy w Krakowie; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Ratites, including ostriches, emus and rheas (13) - has been transferred to the Asia Pacific Federation.

Bezgrzebieniowce w tym strusie, emu, nandu – prof. dr hab. Jarosław Olav Horbanczuk; Polska Akademia Nauk, Jastrzębiec; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej PB WPSA

ul. Wołyńska 33, 60-637 Poznań
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 

NIP 781 188 01 68
REGON 302200544
nr konta 29 1240 3493 1111 0010 4715 7568
Bank Pekao SA II Oddział w Bydgoszczy