Grupy robocze (Working groups) Federacji Europejskiej WPSA i ich przewodniczący oraz przestawiciele PB WPSA
Economics and Marketing (1) - Ir Peter L.M. van Horne; Agr. Economics Research Inst. (LEI); Wageningen UR; PO Box 35; 6700 AA Wageningen, The Netherlands; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ekonomia i marketing – prof. dr hab. Zofia Sokołowicz; Uniwersytet Rzeszowski; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Nutrition (2) - Dr S. Steenfeldt; Aarhus University; Department of Animal Science; Faculty of Science and Technology, Blichers Allé 20; DK- 8830 Tjele; Denmark; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Żywienie – prof. Andrzej Rutkowski; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Breeding and Genetics (3) - Dr Steffen Weigend; Institute for Animal Science of the Federal Agricultural Research Centre; Mariensee, Hoeltystrasse 10; 31535 Neustadt; Germany E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Hodowla i genetyka – prof. dr hab. Tomasz Szwaczkowski; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; prof. Marek Bednarczyk; Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Egg Quality (4) - Dr M.M. Bain; University of Glasgow; Department of Veterinary Anatomy; Bearsden Road, GLASGOW Scotland; UNITED KINGDOM G61 1QH; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Jakość jaj – prof. dr hab. T. Trziszka; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Poultry Meat Quality (5) - Dr M. Petracci; Università di Bologna; DISTAL; Piazza Goidanich 60; 47521 CESENA FC; ITALY; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Jakość mięsa drobiowego – prof. dr hab. Wiesław Kopeć; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Reproduction (6) - Dr Ir Marleen Boerjan; R&D Pas Reform BV; PO Box 2; 7038 ZG ZEDDAM; THE NETHERLANDS; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Reprodukcja – prof. dr hab. Ewa Łukaszewicz; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Hygiene and Pathology (7) Area covered by World Veterinary Poultry Association (WVPA)
Higiena i patologia – prof. dr hab. Alina Wieliczko; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Waterfowl (8) Working Group 8 - Waterfowl has been transferred to the Asia Pacific Federation
Ptaki wodne – dr hab. Andrzej Rosiński; Hubbard Polska Sp. z o.o., Pawłów Trzebnicki; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; dr hab. n. wet. Grzegorz Tomczyk; Państwowy Instytut Weterynarii, Puławy; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Poultry Welfare and Management (9) - Dr V. Ferrante; Università di Milano; DIVET; Via Celoria 10; 20133 MILANO MI; ITALY; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Dobrostan drobiu i zarządzanie
Turkeys (10) - Prof Dr Hafez M. Hafez; Free University of Berlin; Institute of Poultry Diseases; Königsweg 63; 14163 Berlin; Germany; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Indyki – prof. dr hab. Jan Jankowski; Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; dr hab. inż. Krzysztof Kozłowski; Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Education and Information (11) - Dr E. Sossidou; 1 Selefkou; 54633 THESSALONIKI; GREECE; E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Edukacja i informatyzacja – prof. dr hab. Tomasz Szwaczkowski; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Physiology (12) - Dr Shlomo Yahav; ARO The Volcani Center; Institute of Animal Science; PO Box 6; Bet Dagan 50250; Israel; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Fizjologia – prof. dr hab. Andrzej Sechman; Uniwersytet Rolniczy w Krakowie; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ratites, including ostriches, emus and rheas (13) - has been transferred to the Asia Pacific Federation.
Bezgrzebieniowce w tym strusie, emu, nandu – prof. dr hab. Jarosław Olav Horbanczuk; Polska Akademia Nauk, Jastrzębiec; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.